Istarske kroštule – Faworki z Istrii
250g mąki drobnoziarnistej
250g mąki gruboziarnistej
50g cukru
30g masła
100g słodkiej śmietany
50ml rumu
50ml brandy
50ml białego wina
3 żółtka
2 opakowania cukru waniliowego
1 opakowanie proszku do pieczenia
Sól
Olej do smażenia
100g cukru pudru
Zmieszać wszystkie składniki nie dodając mąki, cukru pudru i oleju. Następnie powoli dodawać mąkę, zagniatając miękkie ciasto, które należy następnie odstawić na około 30 minut.
Ciasto rozwałkować, pociąć w paski i pozawijać w kokardki.
Smażyć w gorącym oleju do uzyskania złocistego koloru.
Na koniec posypać cukrem pudrem.
Brela to klimatyczne miasteczko, które słynie z pięknych plaż, które są wyróżnione błękitną flagą - symbol…
Selce Selce to urocze miasteczko w piękną plaża na Rowerze Crikvenickiej - zobacz Polecane noclegi…
Baška Voda to jedna z najbardziej znanych miejscowości turystycznych w Chorwacji. Jest położona na Riwierze…
Rijeka to miasto położone nad Zatoką Kvarnerską, pomiędzy słynnymi miejscowościami Opatija i Crikvenica oraz w pobliżu wyspy Krk.…
Jeśli rozważasz romantyczne wakacje w Chorwacji albo wybierasz się tam na miesiąc miodowy, to idealny…
Wybierasz się do Chorwacji? Nie wiesz od czego zacząć przygotowania? Nie masz czasu, żeby szukać informacji jak…