Istarske kroštule – Faworki z Istrii
250g mąki drobnoziarnistej
250g mąki gruboziarnistej
50g cukru
30g masła
100g słodkiej śmietany
50ml rumu
50ml brandy
50ml białego wina
3 żółtka
2 opakowania cukru waniliowego
1 opakowanie proszku do pieczenia
Sól
Olej do smażenia
100g cukru pudru
Zmieszać wszystkie składniki nie dodając mąki, cukru pudru i oleju. Następnie powoli dodawać mąkę, zagniatając miękkie ciasto, które należy następnie odstawić na około 30 minut.
Ciasto rozwałkować, pociąć w paski i pozawijać w kokardki.
Smażyć w gorącym oleju do uzyskania złocistego koloru.
Na koniec posypać cukrem pudrem.
Chorwacja jesienią – idealne miejsca na urlop bez tłumów Jesień to czas w roku, kiedy…
Jak najlepiej dojechać do Chorwacji samochodem? Chorwacja to jedno z najchętniej wybieranych miejsc na wakacje…
Chorwacja samolotem – szybki sposób na wakacje lub city break Nie zawsze mamy czas, siłę…
Chorwacja od wielu lat zajmuje czołowe miejsce wśród najpopularniejszych kierunków żeglarskich. Zróżnicowane wybrzeże, tysiące wysp,…
Co zabrać ze sobą podróżując z kilkumiesięcznym dzieckiem? Jako mama dwójki dzieci, które od urodzenia…
Camping Park Soline w Biograd na Moru - Przewodnik po campingu, atrakcjach i wycieczkach Biograd…