Pierwsza gwiazdka Michelin w Chorwacji
Pierwszorzędne wina, wykwintne białe trufle i najwyższej klasy oliwy – śródziemnomorska kuchnia regionów Chorwacji od lat niezmiennie zachwyca amatorów kulinarnych doświadczeń z całego świata. Dbałość o tradycję, różnorodność smaków i najwyższą jakość składników to znaki szczególne chorwackiej kuchni. KLIKNIJ
Monte w Rovinj
Walory te zostały zauważone i docenione przez przedstawicieli prestiżowego kulinarnego przewodnika Michelin, którzy pierwszą gwiazdę w Chorwacji przyznali restauracji Monte z miejscowości Rovinj. Oprócz restauracji uhonorowanej gwiazdą, w przewodniku znajduje się także wiele innych lokali polecanych przez krytyków kulinarnych związanych z przewodnikiem. Turystyka kulinarna z roku na rok staje się coraz bardziej popularna, dlatego turyści, którzy cenią sobie najwyższą jakość usług gastronomicznych, mogą już dziś wybrać się w kulinarną podróż po Chorwacji, szlakiem restauracji wpisanych do przewodnika Michelin.
Zdjęcia- www.monte.hr
Brak komentarzy